Domaine La Soufrandière og Bret Brothers

Frankrike/Burgund

Familien Bret har vært eiere av La Soufrandière siden 1947, da bestefaren til brødrene Jean-Guillaume og Jean-Philippe kjøpte denne eiendommen i Pouilly-Vinzelles, den sydligste appellasjonen i Maconnais. På det tidspunkt var der kun 1 ha med vinmarker. Over tid kjøpte han, og siden sønnen Jean-Paul, opp ledige naboparseller. Da yngste generasjon overtok eiendommen i 2000, var der drøyt 4,5 ha med vinmarker. På det tidspunkt var La Soufrandière også frigjort fra det lokale kooperativet, slik at 2000-årgangen i sin helhet ble vinifiert og tappet av familien Bret.
Like etter overtakelsen av familieeiendommen startet de to brødrene Bret sin negoce-virksomhet Bret Brothers, med oppkjøp av druer fra gamle vinstokker, fra parseller i flere av vinområdene i Maconnais. Prinsippet for négoce-vinene er én vin fra én parsell, dyrket av én vinbonde. Brødrene Bret har selv ansvaret for når druene skal høstes: manuell innhøsting, langsom og forsiktig pressing, alkoholgjæring og malolaktisk gjæring foregår uten tilsettinger, heller ingen syrejustering. Gjæring og lagring (11 mnd) på 228 liters fat. For tiden lager og tilbyr de totalt ca 16 slike mikrocuvéer (produksjon på mellom 900 og 4000 flasker), blant annet de tre som vi nå introduserer på det norske markedet. En grunnleggende målsetting med all virksomheten til de to brødrene, er å tilby kvalitetsvin fra Maconnais - eksepsjonelle viner laget av eksepsjonelle druer. Denne delen av Burgund er ikke like berømt som områdene lenger nord, men her er sannelig flere steder med potensiale til stor kompleksitet, med en ofte mer generøst fruktig innpakning av kalkbasert mineralitet. De to vinmarkene til La Soufrandière (Les Quartz og Les Longeays) dyrkes biodynamisk, det samme utgangspunkt har flere av vinene som tilbys gjennom Bret Brothers. Også i kjelleren følger brødrene sentrale kvalitetsprinsipper for produksjon av Chardonnay-vin som reflekterer sitt Maconnais-terroir. Manuell innhøsting, langsom og forsiktig pressing, både den alkoholiske og den malolaktiske gjæringen foregår uten tilsettinger, og det skjer heller ingen syrejustering. Gjæring og lagring skjer på 228-liters fat, og vinene tappes normalt etter 11 mnd.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.