Château Lagrange

Frankrike/Bordeaux

Château Lagrange ligger 40 km nord for Bordeaux, og er en av de 11 klassifiserte slottene som utgjør 85% av den prestisjetunge appellasjonen Saint-Julien. Château Lagrange er selv klassifisert som 3. cru. Den vakre vingården strekker seg over hele 118 hektar i en enkelt blokk og er plassert på grusbakker, hvorav den ene har det høyeste punktet i appellasjonen.

Det er mer enn hundre individuelle parseller på gården, med 67% cabernet sauvignon, 28% merlot og 5% petit-verdot. De eldste vinstokkene dateres tilbake til 1952 og i snitt er plantene mer enn 40 år gamle. 17 forskjellige jordsmonn og underjord har blitt identifisert, noe som betyr at druesorter og grunnstammer kan tilpasses hvert terroir, skreddersy vindyrkingsvalgene for å få frem det beste uttrykket for hvert parsells karakter.

Siden 2008 har Château Lagrange dyrket 10 hektar i henhold til prinsippene for biodynamisk landbruk og også 20 hektar økologisk, uten å søke om offisiell sertifisering. Et naturlig gressdekke opprettholdes i mye av vinmarkene for å oppmuntre til utvikling av det underjordiske økosystemet og begrense erosjon.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.